Verlaat jij de kroeg voor bier?

Het klinkt als een strikvraag. Maar stel je voor: je hebt met een vriendin afgesproken in een nieuwe hippe kroeg. Je arriveert, klimt op de kruk en bestelt een biertje. Dan zakt de moed je in de schoenen, want precies het merk dat jij echt niet drinkbaar vindt, staat daar als enige op de tap. Wat doe je?

Door: Irene

“Nou, doe dan maar een wijntje”

Natuurlijk zijn er diverse uitwegen te bedenken. Allereerst, je bestelt iets anders. Want als er echt maar een biersoort beschikbaar is, dan is er vast genoeg andere keus. Je stapt vol goede moed over op fris, wijn of een cocktail. Waarschijnlijk hou je dat niet lang vol. Je bent immers een bierliefhebber. Een andere uitweg is een mix met bier maken. Klinkt niet hip en dat is het ook niet. Het is vooral een Duitse traditie om bier met frisdrank te mengen. Het is wel effectief, want de smaak van bier wordt flink verbloemd door de berg suiker die je eraan toevoegt.

biercocktail vrouwen die bier dirnken
Het alternatief voor bier: een biercocktail

Ben je een aansteller of niet?

Een andere oplossing is het bier toch te bestellen. Want zeg nou zelf, is het niet een beetje overdreven om bier niet drinkbaar te achten? Verder is de sfeer en je gezelschap supergoed.

Toch is het een wezenlijke vraag. Ben je een aansteller als je de kroeg verlaat vanwege dat ene verkeerde biermerk? Vrouwen Die Bier Drinken vindt van niet. Bier maakt je avond. Het is je dorstlesser tijdens alle kletspraat en diepe gesprekken. Bier laat je proosten op mooie momenten en interessante one-liners. Kortom, als het bier niet goed is dan heb je niets aan een hippe kroeg.

Zou jij de kroeg verlaten? Doe mee aan de poll of laat je reactie hieronder achter.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.