Eindelijk een bierreclame met alleen vrouwen!

Vrouwen in bierreclames, je ziet ze in Nederland nog niet zo vaak. En als je ze ziet, zijn ze eerder figurant dan hoofdrolspeelster. Nog nooit heeft een Nederlands biermerk een reclame gemaakt waarin alleen vrouwen een rol spelen. We kunnen daarom zeker wat leren van het Filipijnse biermerk San Mig Light. Zij maakte een reclame met alleen vrouwen.

Door: Meike

De nieuwe video is een remake van een oude reclame uit begin jaren ‘00. De boodschap van deze reclame: De Filipijnen is de plek in de wereld met de mooiste vrouwen en het lekkerste bier. Toen ik deze reclame zag gingen mijn haren werkelijk overeind staan. En die van jou misschien ook. Oordeel zelf maar.

“More than a pretty face”

In de nieuwe reclame hebben ze het eindelijk anders aangepakt. Al zul je dat in eerste instantie niet denken. De reclame begint met beelden die we wel gewend zijn van de stereotype bierreclames. Met paraderende mooie vrouwen. Je wacht op het moment dat de bierdrinkende mannen in beeld komen die goedkeurend kijken naar al dat moois. Maar dat moment komt echter niet. De vrouwen blijken vijf vrouwen die succesvol zijn in door-mannen-gedomineerde werkvelden. De video sluit af met de boodschap “The Filipina is more than a pretty face”.

Vrouwelijke crew

Vrouwen speelde niet alleen voor, maar ook achter de schermen een hoofdrol. De video is namelijk door een voornamelijk vrouwelijk crew geproduceerd en gemaakt. En de manager partner van het reclamebureau dat verantwoordelijk is voor het concept, is ook een vrouw! Dat is pas Girl Power!

Of het bier ook lekker is, weten we helaas niet. Maar ze krijgen van ons in ieder geval een dikke duim omhoog voor het doorbreken van stereotypes in reclames.

Wat vind jij van de nieuwe video van San Mig Light? Laat het ons weten in de comments!

Een gedachte over “Eindelijk een bierreclame met alleen vrouwen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s