De 6 grootste voordelen van bier

Bier drinken heeft vele voordelen. Dat wist je natuurlijk al lang. Maar het kan zeker geen kwaad om de grootste voordelen van bier eens op te sommen. En wie weet ga je bier, na het lezen van dit artikel, wel nog meer waarderen dan je al deed.

Door: Meike

1. Bier is focking lekker

We vallen gelijk met de deur in huis met de meest voor de hand liggende reden. Bier is namelijk super lekker. Daarom is bier natuurlijk ook de populairste alcoholhoudende drank ter wereld. Zeg nou zelf, wat is er nou lekkerder dan die frisse smaak van een heerlijk koud pilsje op een warme zomerdag of die volle smaak van een herfstbok op een koude regenachtige zondagmiddag?

giphy

2. Bier is hip

Het is je vast niet ontgaan, maar bier is op dit moment hot. Kleine brouwerijen schieten als paddenstoelen uit de grond. De bierkaart in cafés is langer dan ooit en je kunt ieder weekend naar een gezellig bierfestival bij jou in de buurt. Bier is zo hot, dat zelfs de Albert Heijn een speciaal blad heeft uitgebracht, waarbij bier de hoofdrol speelt. Bier drinken is anno 2017 absoluut niet boers meer. Nee, wil je nog een beetje hip voor de dag komen en met je tijd meegaan, dan is bier drinken een absolute must.

3. Er is veel keus

Dankzij de populariteit van bier, is de keuze inmiddels reuze. De tijd dat je in de kroeg alleen kon kiezen uit Heineken pils of Hoegaarde witbier is voorgoed voorbij. Of je nu van bitter, zoet, donker of licht houdt: er is voor ieder wat wils. En daarvoor hoef je echt niet alleen meer naar de bierspeciaalzaak te gaan. In de meeste cafés en supermarkten kun je tegenwoordig kiezen tussen vele soorten en merken.

vrouwendiebierdrinken_veel keus

4. Bier heeft veel gezondheidsvoordelen

Je kunt je na het drinken van te veel bier natuurlijk flink beroerd voelen. Maar wist je dat bier ook talloze gezondheidsvoordelen* heeft? Wij staan er van versteld waar bier wel allemaal niet goed voor is. Als we dit artikel mogen geloven heeft bier ontstekingsremmende eigenschappen, versterkt het je botten en je immuunsysteem, verkleint het de kans op Alzheimer, remt het kanker af, bestrijdt het bepaalde hartziektes, helpt het maagproblemen en obstipatie te voorkomen, is het goed voor je huid en haar, ga je er beter door plassen (wat goed is als je weer eens blaasontsteking hebt) en helpt het vrouwen in de menopauze. Concluderend: bier is een wondermiddel!

*Mits je het in gematigde hoeveelheden nuttigt natuurlijk.

5. Bier is betaalbaar

Van alle alcoholische dranken is bier vaak het meest betaalbaar. Volgens het CBS was de gemiddelde prijs van een biertje in de horeca in 2016 € 2,43 versus €3,62 voor een glas rode wijn. Das toch een verschil van €1,19. Die kun je dan mooi in je zak steken. Overigens steeg de bierprijs volgens de Volkskrant in cafés drie keer zo hard als in de supermarkt. Dus als je echt op de kleintjes wilt letten, kun je het beste langs de appie en een brouwers pilsje kopen ipv naar de kroeg.

6. Bier drinken doorbreekt stereotype gedrag

Je zult het anno 2017 niet denken, maar het komt nog steeds voor dat er raar wordt opgekeken als je als vrouw een biertje besteld. Over het algemeen heerst nog steeds de gedachte dat bier een typische mannendrank is en dat vrouwen niet van de smaak zouden houden. Klinkklare onzin natuurlijk. En dat kun jij bewijzen door de volgende keer gewoon weer een biertje te bestellen.

giphy (1)

Zijn we volgens jou nog een belangrijk voordeel vergeten? Laat van je horen in de reacties!

 

Een gedachte over “De 6 grootste voordelen van bier

  1. Hoewel bier in een glas met zo’n schuimkraag lekker drinkt, kun je het ook zo uit de fles drinken zonder dat iemand daar raar van opkijkt. Dat is wel anders als je dat met wijn doet of met sterke drank. Dan gaat men onherroepelijk fluisteren en wijzen.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.