“We hebben ook wijn hoor”

Vrouwen die bier drinken. Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker. Maar toch wordt er nog wel eens gek opgekeken als je als vrouw een biertje bestelt. Het overkwam mij laatst bij de kapper. Lees hier hoe dit kappersbezoek resulteerde in een blog speciaal voor de bierdrinkende vrouw.

Door: Meike

Ik ga naar zo’n hippe kapperszaak in Rotterdam waar van die mannelijke hipsterkappers werken. Je kent de types wel: toffe gast met tattoo’s, tunnels, baardje en een knot. Eén van die kappers bood mij wat te drinken aan. “Doe mij maar een biertje” zei ik zonder aarzelen, wetend dat hun retro koelkast volstond met koude Jupilers. “We hebben ook wijn hoor”, antwoordde de kapper. “Oh, dat zal best”, zei ik, “maar ik wil bier”.

giphy-downsized
bron: Media.giphy.com

Bijna al mijn vriendinnen drinken bier

Dat had hij nog nooit meegemaakt. Een vrouw die bier drinkt. En dat verbaasde mij dan weer. Bijna al mijn vriendinnen drinken bier. De vrouwen die ik ken en geen bier lusten, zijn op één hand te tellen. Ben ik daarin een uitzondering? Volgens hem wel.

Vrouwen Die Bier Drinken

Een paar jaar geleden was ik samen met een vriendin al de Facebookgroep Vrouwen Die Bier Drinken gestart. Die groep hielden we in het begin heel dapper bij, maar in de loop der jaren werden die activiteiten minder en minder. Maar de vind-ik-leuks bleven komen. In plaatst van een discussie aan te gaan met de mannelijke kapper, besloot ik dat het tijd werd om deze blog te starten. Een blog speciaal voor de bierdrinkende vrouw. Omdat er namelijk heel veel vrouwen zijn die wel gewoon bier drinken.

Oh, en ik ben trouwens hartstikke tevreden met mijn kapper hoor. En dat biertje heb ik gelukkig ook gewoon gekregen!

Heb jij zo’n ervaring gehad waarbij mensen gek opkeken toen je bier dronk? Laat het ons weten in de comments!

 

Een gedachte over ““We hebben ook wijn hoor”

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.